top of page
Hooggevoeligheid-kindercoach.jpeg

Hooggevoeligheid; wat merk je aan een hooggevoelig of hoogsensitief kind? (HSK HSP)

Hooggevoeligheid is een aangeboren karaktereigenschap.

Hoogsensitieve kinderen hebben vaak andere problemen dan volwassenen met HSP; een kind is zich immers minder bewust van het probleem en hoe het daarmee om kan gaan. Een hooggevoelig kind heeft een diepere informatieverwerking, het zenuwstelsel registreert veel meer prikkels; het kind is intuïtief sterk, bewust van zichzelf en de omgeving, het voelt, hoort, ziet, ruikt of proeft intens. Het kan veel last ervaren van o.a. emoties van anderen, fel licht, harde geluiden of kriebelkleding.

Overprikkeling

Het kind reageert op deze overprikkeling met extreem druk of juist terugtrekgedrag, symptomen die ook kunnen passen bij ADHD en Autisme. Deze overprikkeling kan zich uiten in angst, moeheid, slaapproblemen, boosheid, woedebuien of verlegenheid. Hoogsensitieve kinderen zijn, net als hoogsensitieve volwassenen vatbaar voor perfectionisme en kunnen faalangst ontwikkelen.Het aangeven van grenzen is een belangrijk thema. De kracht van een hoogsensitief kind is dat het een enorm inlevingsvermogen heeft, een groot rechtvaardigheidsgevoel en vaak zijn het hele creatieve kinderen.

Hooggevoeligheid.jpeg

Wat kan een kindercoach voor een hoog sensitief kind betekenen

De kindercoach gaat samen met je kind onderzoeken welke manieren kunnen helpen om het volle, overprikkelde hoofd leeg te maken. We gaan aan de slag met het leren gronden en het leren herkennen van signalen door te luisteren naar wat lichaam en geest nodig hebben. Welke gevoelens zijn van het kind zijn en welke gevoelens horen bij een ander? Het kind gaat leren hoe het de eigen grenzen en behoeften kan aangeven.

Benieuwd wat ik voor jou en jouw kind kan betekenen als kindercoach?

LOGO'S SITE_LOGO SITE kopie.png

begeleidt jouw kind om het beste uit zichzelf te halen

bottom of page